ΚοινωνίαΠρωτοσέλιδαΤοπική Αυτοδιοίκηση

Πιο εύκολη η εγγραφή ετεροδημοτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση με την οποία ψηφιοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

  • Δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό έχει τεθεί σε λειτουργία και φιλοξενείται στην διεύθυνση https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς αποκτούν τη δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της εκλογικής  τους περιφέρειας.
  • Η διαδικασία εγγραφής απαιτεί τρία απλά βήματα: Είσοδος στην εφαρμογή μέσω Taxis Net, συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και οριστικοποίηση της αίτησης. Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης αποδίδεται αυτόματα αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα.
  • Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους Δήμους, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
  • Για πρώτη φορά ο εκλογέας θα μπορεί να δηλώσει πού θα ψηφίσει έως και τρεις ημέρες μετά την προκήρυξη εκλογών, ενώ έως τώρα απαιτείτο τουλάχιστον ένα δίμηνο πριν την προκήρυξή τους.
ARIMAR

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button