Βάρη-Βούλα-ΒουλιαγμένηΤοπική Αυτοδιοίκηση

Πέντε «οι μνηστήρες» του παραλιακού φιλέτου ΑΚΤΗ της Βουλιαγμένης.

Ο Δήμαρχος κ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος διαβεβαιώνει ότι η πρόσβαση και η χρήση της αμμουδιάς και του μόλου θα παραμείνει ελεύθερη για τους κατοίκους.

Τελικά 5 επιχειρηματικά σχήματα θα λάβουν μέρος στην πλειοδοτική δημοπρασία της 21ης Οκτωβρίου 2020 για τη μίσθωση του παραθαλάσσιου δημοτικού ακινήτου του πρώην “Ακτή” στη Βουλιαγμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πέντε ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Η δημοπρασία έχει τιμή εκκίνησης τις 100.000€ ετήσιο μίσθωμα, ενώ για να γίνει δεκτό ένα επιχειρηματικό σχήμα στη δημοπρασία έπρεπε να προσκομίσει στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 500.000€. Μετά την υπογραφή της σύμβασης η εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα αντικατασταθεί με νέα που θα έχει ύψος όσο το ποσό 18 μηνιαίων μισθωμάτων. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 12ετής, με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη 6ετίες.

Απο την διοίκηση του Δήμου δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από το βαθμό ανταπόκρισης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας για το δημοτικό αυτό ακίνητο που μέχρι πρότινος συσσώρευε χρέη, λόγω των ισχνών συμβάσεων που υπέγραφε ο πρώην Δήμος Βουλιαγμένης. Πλέον, οι εγγυήσεις του Δήμου είναι πολύ ισχυρές για το αρνητικό σενάριο που η επιχειρηματική κίνηση αποτύχει, ενώ παράλληλα η επιλογή της μακροχρόνιας μίσθωσης – σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν – δίνει κίνητρο στους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ακίνητο.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, όλες οι εργασίες ανακαίνισης γίνονται με δαπάνες των μισθωτών. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επίσης έχει γραπτώς διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της αμμουδιάς και το μόλου δεν πρόκειται ποτέ να εμποδιστεί. Αντίθετα, με την απομάκρυνση των σκαφών από το μόλο ο χώρος για τους λουόμενους αναμένεται να αυξηθεί.

ARIMAR

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button