ΝαυτιλίαΟικονομίαΠρωτοσέλιδαΤουρισμός

Κρουαζιερόπλοια άγνωστο πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Άγνωστο παραμένει πότε θα επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα, ωστόσο φορείς του κλάδου πιέζουν να παραταθεί η σεζόν έως τα τέλη του έτους ώστε να καλυφθεί μέρος των χαμένων ταξιδιών.

«Μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» ήταν η αναφορά που έκανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους εταιρειών και μελών της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA).

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Τουρισμού στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων, τα οποία και θα πρέπει να προτείνονται στους τουρίστες κρουαζιέρας με φροντίδα των πλοιοκτητών.

Η διευθύντρια της CLIA για την Ανατολική Μεσόγειο Μαρία Δεληγιάννη ανέφερε ότι «η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει εργαστεί επιμελώς προκειμένου να εισαγάγει βελτιωμένα πρωτόκολλα για την προστασία των επιβατών, του πληρώματος και των κοινοτήτων τις οποίες επισκέπτονται. Η επιτυχία του ανοίγματος στην κρουαζιέρα, το οποίο πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Ελλάδα και αλλού, ήταν απόδειξη της αντοχής των βελτιωμένων πρωτοκόλλων. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε στην ασφαλή επανέναρξή της, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές».

«Παρών» στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού έδωσαν εκπρόσωποι από πολλές μεγάλες εταιρείες της παγκόσμιας βιομηχανίαςτης κρουαζιέρας και συγκεκριμένα από τις Carnival Group, Celebrity Cruises/Royal Caribbean, Celestyal Cruises, Costa Cruises, Marella Cruises, MSC Cruises, Mystic Cruises, Norwegian Cruise Line, Ponant, Royal Caribbean Group, Silversea Cruises, TUI Cruises.

ARIMAR

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button